جرم اسیدپاشی - %sitename%- معاونت در جرم اسیدپاشی- تهدید به اسیدپاشی
وکیل جرائم و مجازاتها

جرم اسیدپاشی

جرم اسید پاشی و مجازات آن

جرم اسیدپاشی که عمدا به قصد انتقام جویی می باشد، هم فرد و هم جامعه را تهدید می کند.

اسیدپاشی از جمله جرائمی است که در قانون برای آن مجازات تعییین شده است.

جرم اسید پاشی طبق قانون زمانی رخ می دهد که « هر کس عمدا پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر با هر میزان غلظت موجب جنایت بر نفس ، عضو و منفعت شود در صورت مطالبه از ناحیه مجنی علیه یا ولی دم حسب مورد با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی قصاص ، به قصاص نفس یا قصاص عضو محکوم می شود و در غیر این صورت مطابق قانون دیه و تعزیر عمل می شود . » به عبارت دیگر برای تحقق جرم اسید پاشی باید گفت اولا شخصی که این عمل را مرتکب می شود باید با عمد و آگاهی انجام دهد و دوما عمل پاشیدن اسید موجب نقص یا آسیبی به یکی از اعضای بدن فرد شود که در این صورت جرم اسید پاشی رخ داده و حسب مورد مجازات می گردد .

عوامل ایجاد جرم اسید پاشی

  1. مختل کردن و اذیت کردن زنان بعد از طلاق
  2. مختل کردن زندگی دختران بعد از پاسخ جواب منفی به خواستگاران
  3. تمام کردن رابطه دوستی به قصد انتقام جویی
  4. اختلاف بین افراد بر سر مسائل مالی و غیره و اجیر کردن اسید پاش
  5. وجود انگیزه دینی و مذهبی در جهت حذف کردن افراد
  6. اختلافات خانوادگی و …

 

مجازات جرم اسیدپاشی

مجازات جرم اسیدپاشی ایراد جرح است، البته به اندازه جراحتی که وارد کرده است.

اولین قانونی که به عنوان مجازات برای اسید پاشی تصویب شد مربوط به سال ۱۳۳۷ می باشد.

در آن زمان برای اسیدپاش از ۲ تا ۷ سال زندان پیش بینی کرده بودند.

پس از اینکه قانون مجازات اسلامی تصویب شد اسیدپاش پس از ارتکاب جرم به پرداخت دیه و ارش جزایی به مجنی علیه محکوم شده و از باب جنبه عمومی هم حداکثر به مدت ۵ سال را در زندان می گذراند. اما این مجازات تعیین شده برای چنین جرمی خیلی کم و ناچیز بود. وقتی که شخصی روی شخص دیگر اسید میپاشد و باعث به وجود آمدن آسیب های جسمانی و دائمی بر وی می شود و وی را از حضور در اجتماع محروم میکند در واقع باعث مرگ اجتماعی مجنی علیه شده است.

قصاص کردن در این جرم امکانپذیر نمیباشد؛ چراکه در قصاص باید به طور دقیق با همان میزانی که به مجنی علیه آسیب داده شده است به جانی آسیب داده شود که این عمل باعث میشود قصاص غیر ممکن شود. در این جرم عمدی قصاص به دیه تبدیل می شود و به این دلیل که اسیدپاشی مجازات قصاص ندارد باعث نمی شود که مجرم از ارتکاب به جرم برحذر شود و از ترس و بیم مجازات به سمت این جرم نروند.

اگر اسیدپاشی روی شخصی منجر به قتل طرف مقابل شود مجازات آن قصاص نفس است و اگر اولیای دم آن را عفو کنند یا قصاص را به دیه تبدیل کنند باز هم چون این عمل او موجب اخلال در نظم و امنیت جامعه شده از نظر جنبه عمومی جرم محسوب میشود؛ با استفاده از ماده ۶۱۲ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ به مدت ۳ تا ۱۰ سال حبس تعزیری به همراه دارد.

 

مجازات معاونت در جرم اسیدپاشی

  1. در صورتی که مجازات قانونی مرتکب سلب حیات باشد معاون به حبس تعزیری درجه دو محکوم می شود.
  2. در صورتی که مجازات قانونی مرتکب قصاص عضو شود معاون به حبس تعزیری درجه سه محکوم می شود.
  3. در صورتی که مجازات مرتکب قصاص نباشد و یا به هر علت قصاص نفس و یا عضو اجرا نشود به یک درجه پایین تر از مجازات تعزیری محکوم می شود.

 

مجازات تهدید به اسیدپاشی

حکم تهدید به اسیدپاشی با توجه به ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی برابر با ۷۴ ضربه شلاق و یا از ۲ماه تا ۲ سال حبس خواهد بود. البته باید به این نکته توجه کنیم که تهدید باید اثبات شده باشد و تهدیدهایی که شفاهی انجام می شود به دو شاهد نیاز دارند. چنانچه شهود تمایلی به حضور در دادسرا و شهادت نداشته باشند، شما می توانید از بازپرس و یا دادیار رسیدگی کننده به پرونده، تقاضای تحقیق از شاهدان را در محل وقوع جرم نمایید.

 

نحوه شکایت از تهدید به اسیدپاشی

جهت شکایت بابت این جرم و نوشتن دادخواست و تنظیم شکایت تهدید بایستی به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کرده و بعد از آن که پرونده توسط دادسرا بررسی شد و تحقیقات مقدماتی انجام شد و دادستان کیفرخواست را صادر نمود، پرونده به دادگاه ارسال می شود. پس از آن نیز دادگاه کیفری دو محل وقوع جرم برای رسیدگی به جرم تهدید به اسید پاشی صلاحیت داشته و به آن رسیدگی می نمایند. از آن جایی که تهدید از جرایم قابل گذشت است، چنانچه در هر مرحله ای از مراحل شکایت، شاکی خصوصی پرونده از شکایت خود صرف نظر نماید، روند دادرسی متوقف شده و پرونده مختومه می گردد.

 

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی جهت پرونده های خود ، با وکلای متخصص دفتر خدمات حقوقی البرز در ارتباط باشید .

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
با ما تماس بگیرید